Monday, February 24, 2020

Seuraa tähteä


Tiedän monia, jotka kantavat samaa Afrikka -unelmaa kuten minäkin. Se on kuulunut sitku-lokeroon. Jotta unelmista tulee totta, tarvitaan niiden äänen puhumista, sopivia kohtaamisia ja rohkeutta tehdä hyppy tuntemattomaan. Nyt olen tällä loikalla.

Omaa unelmaani vauhditti maaliin toiminta CIF-järjestössä (Council of International Fellowship). Kansainvälisen ohjelman kautta tutustuin ja myös ystävystyin Angela Ifunyan kanssa. Hän työskenteliTansaniassa lasten oikeuksia tukevassa järjestössä (Protect Children´s  Trust). Lukuisten keskustelujen kautta avautui ymmärrys, miten tärkeää on lasten ja erityisesti tyttöjen koulutuksen tukeminen.

Näissä keskusteluissa oli luotu pohja unelmalle, jolle oli vielä monta sitku-estettä. Yhteinen unelmamme oli vapaaehtoistyö Afrikassa. Yksi kesäinen voimaannuttava keskustelu entisen työkaverin kanssa alkoi muuttaa sitku- unelmaa kohti toteutusta.

Tansaniasta ja Angelasta tuli kuin itsestään unelman kohde. Pala palalta lähettiin kokoamaan matkasuunnitelmaa.  Ensin selvitettiin reunaehdot ja samaan aikaan Angela organisoi meille omien verkostojen kautta kohdetta, jossa voisimme toimia.

Kun kaikki unelmat Afrikka, vapaaehtoistyö, safari ja Zansibarin saari yhdistettiin, niin nyt olemme täällä Dar es Salamin hikisessä helteessä Angelan olohuoneessa toteuttamassa unelmaa. Safarit ja Zansibarit on sovittu. Eurot on vaihdettu Tansanian shillingeiksi. Olemme suorastaan ökyrikkaista, 1.6 milj. shillingiä kukkarossa!

Ensi viikolla pääsemme kauan odotettuun vapaaehtoistyöhön opettajan apulaisiksi Bukoban lähellä olevaan kouluun. Konkreettisena matkatuomisena meillä on kestokäyttöisiä terveyssiteitä. Niillä on erittäin tärkeä rooli tyttöjen koulunkäynnin mahdollistajana ja tukena. Soroptimistit antoivat tähän talkooapua. Suuren kiitoksen kanssa laitoimme 80 kestosidettä matkalaukkuun.

Kirjoittaja: Tuija Nummela
Kuva: Tuija Nummela  




No comments:

Post a Comment